Cím:
1126 Budapest, Böszörményi út 13-15., 2. emelet (Kapucsengő 39)
Telefon:
Email:
info [at] glowmdcl.com
Esztétika

Zsírbontás

Légy tested szobrásza Michelangelo injekciós zsírbontással!

Rendszeresen edzel, diétázol, kipróbáltál már mindenféle fogyókúrás méregtelenítő csodaszert és kezelést, a kívánt hatás mégis elmaradt? Nem véletlen, hiszen ezek a módszerek mind csak a zsírsejtek térfogatát csökkentik. Ha nem vagyunk kitartóak, elért eredményeink csak átmenetiek lesznek és a súlyfelesleg visszatér. Ezzel ellentétben a valódi zsírbontó eljárások elpusztítják a zsírsejteket, tehát csökkentik azok számát, így eredményezve tartós fogyást. 

Az orvostudomány és a kozmetikai ipar innovációinak köszönhetően ma már nem kell kés alá feküdnünk, ha hatékony és látványos eredményekre vágyunk. Ráadásul a lokálisan ható kezelésekkel azon a területen szüntetheted meg a makacs zsírpárnákat, ahol szeretnéd. Ilyen eljárások pl. a kavitációs zsírbontás, a zsírfagyasztás és az injekciós zsírbontás. 

Az esztétikai gyógyászatban a lipolízist (zsírbontást), a lokális zsír csökkenését mechanikus vagy kémiai úton tudjuk előmozdítani. Utóbbi esetében a foszfatidilkolin és dezokszikólsav kémiai hatóanyagok befecskendezésével érünk célt a bőr legalsó rétegében, a hipodermiszben. Az injekciós kezelés során a zsírokat alkotó zsírsavak valójában nem is lebomlanak, hanem feloldódnak. A bejuttatott hatóanyagok a zsírsejtek membránját szakítják fel és a felszabaduló zsírt teszik könnyen elszállíthatóvá, amely így a nyirokkeringés útján el is hagyja a szervezetet.

 

Mikor ajánlott?

A Michelangelo injekciós zsírbontás nem a tartós túlsúlyt megcélzó fogyasztó módszer. Kifejezetten a makacs, helyi zsírpárnák és a cellulit kezelésére fejlesztették. Alkalmazható a csípő, derék, fenék, combok, térd, hát és felkar területén és toka kezelésére.

Michelangelo

 

A tökéletes végeredmény eléréséhez a Michelangelo hatóanyagai 4 pontban támogatják az alakformálást:

1. Lokális zsír bontása

A foszfatidilkolin a zsírlerakódásokat megcélzó kozmetikai injekciós kezelések elsődleges hatóanyaga, hiszen a zsírsejtekben lévő zsírt emulgeálja (folyékonnyá teszi), hogy az könnyedén tudjon távozni a szervezetből. Ezt a vegyianyagot a tojás, napraforgómag vagy a szójabab is tartalmazzák. Gyakran használják a lecitin szinonímájaként, bár a kettő nem összetévesztendő. Ugyan szorosan kapcsolódnak egymáshoz- a kolin mindkettőnek alkotóeleme- a kifejezések nem ugyanazt takarják. Ezt a hatóanyagot használják többek közt keringési problémák, magas koleszterin kezelésére,  az immunrendszer működésének fellendítésére és az öregedési folyamatok késleltetésére. 
A dezoxikólsav egy természetes epesavszármazék, amit a szervezetünk is termel a zsírok megemésztésének elősegítésére. A dezoxikólsav lerombolja a zsírsejtek falát, melynek köszönhetően a sejtekben lévő zsírsavak kiszabadulnak. 

2. Elvezetés [L-karnitin, Koffein]

3. Mikrokeringés fokozása [L-karnitin, Koffein]

Az L-Karnitin egy olyan természetes antioxidáns aminosav, amelyet a szervezetünk is termel. A zsír energiaként történő felhasználásáért felelős, vagyis, a zsírok szállítását végzi az izmokat felépítő szövetek sejtjeinek mitokondriumaihoz.  Egy képletes példával élve, tegyük fel, hogy az izmaink a kazán, a zsír pedig a tüzelőanyag. Ebben az esetben az L-Karnitin rakja meg tűzelőanyaggal ezt a kazánt. Ha a karnitin nagyobb mennyiségben van jelen az izmainkban, akkor azok nagyobb mennyiségű zsírt képesek energiává alakítani, így megindul a fogyás és idővel nő állóképességünk is.

A koffein nem csak a kávénkat elfogyasztva élénkíti szervezetünket, a szépségipar is előszeretettel használja, hiszen jótékonyan hatással van bőrünkre is. Nem véletlenül vált a narancsbőr elleni készítmények egyik fő összetevőjévé.  Amellett, hogy növeli a vérkeringést és érösszehúzó hatású, megakadályozza a sejtekben a túlzott zsírképződést, elvonja a folyadékot a bőr alatt lévő zsírsejtekből. Erős antioxidáns, így segít csökkenteni vagy megállítani a sejtjeink lassú károsodását, illetve szervezetünk gyulladásos folyamatait.

4. Bőrtextúra korrigálása [Liponsav, NAC aminosav]

Az alfa-liponsav (ALA) egy olyan antioxidáns hatásokkal rendelkező vegyület, amely megvédi a sejteket az oxidatív stressztől, és részt vesz más vegyületek, (pl. C-vitamin) antioxidáns képességeinek helyreállításában is. Az alfa-liposav képes lekötni és megszüntetni az egészséges sejtjeinket veszélyeztető káros szabadgyököket, amikor legyengült szervezetünk nem képes erre. Az emberi szervezetben is jelen van,  például a mitokondrium belsejében. Részt vesz az anyagcseréhez, az izommozgáshoz és más testi funkciókhoz szükséges energiatermelési folyamatban, emiatt hatékonyan támogatja a zsírégetést és a súlyvesztést. 
Az N-acetil-L-cisztein (NAC), egy kéntartalmú aminosav, az L-cisztein előanyaga, amely a glutationt alkotó három aminosav egyike. Antioxidáns hatása révén fokozza az immunrendszer működését, segíti a sejtszintű regenerációt. Gyulladáscsökkentő hatású, hozzájárul a toxinok hatékony kivezetéséhez, támogatja a méregtelenítő folyamatokat. Képes növelni a sejtek glutationszintjét, illetve  fokozza a glutation aktivitását, mellyel így hozzájárul az oxidatív stressz okozta károsodások megelőzéséhez és helyreállításához.

 

Az injekciós zsírbontás menete

A kezelést minden esetben egy személyes konzultáció és állapotfelmérés előzi meg. A bőrfelület fertőtlenítése után meg is kezdjük a zsírbontó injekciók beadását. A hatóanyagot több pontban, kisebb adagokban juttatjuk be a megcélzott területre, kis méretű, vékony tű segítségével. A szúrás egyéni érzékenységtől, illetve testtájtól függően minimálisan érezhető. A kezelés, a területek számától függően, kb.  30-40 percet vesz igénybe. A bejuttatott hatóanyagot finom masszírozó mozdulatokkal eloszlatjuk. A kezelés végeztével visszatérhetsz mindennapi tevékenységeidhez.  

 

A kezelés után 

A kezelést követő 1-2 napban izomláz szerű érzést tapasztalhatsz, amely általában az első kezelés után intenzívebb, illetve duzzanat jelentkezhet. Pár napig kerülni kell az intenzív testmozgást, valamint a kezelt területen történő kozmetikumok, masszázs alkalmazását, a napozást vagy más erős hőhatást. A bevitt hatóanyagok lassan szabadulnak fel és fokozatosan végzik el a zsírbontást, ezért az elkövetkező nagyjából két hétben bontási és ürülési folyamatok zajlanak le a szervezetben. A feloldott zsírsejteket a nyirokkeringés szállítja el, mely a természetes biológiai lefolyás után távozik a szervezetből, így fokozott salakanyag ürítéssel számolni lehet. A kezelést követő 3-4 hétben megy végbe a kötőszövet húzódása, az eredmény ezután válik látványossá: a narancsbőr csökken és a striák összehúzódnak, a bőr feszesebbé válik.

A hatóanyag folyamatos lassú felszabadulására való tekintettel a kezelés 3-4 hetente ismételhető. A kezelések száma és eredménye egyéni adottságok függvénye, melyet nagyban befolyásol a páciens életmódja is.

 

A kezelés nem ajánlott

✦ A kezelendő terület gyulladásos állapota esetén
✦ Súlyos nyirokkeringési zavar vagy zsíranyagcserezavar esetén
✦ Daganatos és egyes autoimmun betegségben szenvedőknek
✦ Szív-és érrendszeri betegségben szenvedőknek