Cím:
1126 Budapest, Böszörményi út 13-15., 2. emelet (Kapucsengő 39)
Telefon:
Email:
info [at] glowmdcl.com
Sebészet

Anyajegy eltávolítás

Engedjük el azt, aminek eljött az ideje!

Fontos, hogy a megfelelő időben tegyük meg a szükséges lépést, lépéseket. Ehhez biztosítjuk szakorvosi rendeléseinket, melyeken széleskörű tájékoztatást kaphatunk anyajegyeink állapotáról, helyzetéről és annak megfelelő kezeléséről. 

Az anyajegyek eltávolítására többféle eljárás létezik. A legmegfelelőbb megoldásról minden esetben a szakorvos dönt az anyajegy vizsgálata után. Egyszerre több anyajegy is eltávolítható, de maximum 3–4 naevus levétele javasolt egy időben. 

Anyajegyek eltávolítása sebészeti úton

A pigmentes vagy festékes anyajegyeket, a szakmai protokollnak megfelelően, kizárólag sebészeti úton, szikével távolítjuk el, hiszen a kimetszett bőrképletnek szövettani vizsgálatra alkalmasnak kell lenni. Ez a beavatkozás általában ambuláns eljárás, helyi érzéstelenítésben, mintegy 15-30 perc alatt elvégezhető. 

Az eltávolítás folyamata:
✦ A műtéti terület fertőtlenítése után helyi érzéstelenítést követve kezdődhet az anyjegy eltávolítása. Babérlevél alakú metszést ejtünk az eltávolítandó terület körül.
✦ A keletkezett sebet varratokkal zárjuk, melyre steril kötést helyezünk. Ezt se víz, se szennyeződés nem érheti a következő hetekben.
✦ A betegnek óvnia kell a varrt sebet, és ajánlatos ebben az időszakban felfüggeszteni a sporttevékenységeket.
✦ A varratok eltávolítására a műtét után nagyjából 2-3 héttel kerül sor.
✦ A metszés nyomán hegesedés tapasztalható, mely természetes folyamat, ennek mértéke az egyéni adottságok függvénye.