Cím:
1126 Budapest, Böszörményi út 13-15., 2. emelet (Kapucsengő 39)
Telefon:
Email:
info [at] glowmdcl.com
Bőrgyógyászat

Visszér

A különböző érelváltozások sokaknak jelentenek problémát, ha nem is egészségügyi, de esztétikai szempontból, hiszen elhelyezkedésüktől függetlenül igen látványosak, zavaróak lehetnek. Kialakulásukért nem az életkor, hanem elsősorban genetikai, vagy hormonális tényezők okolhatók. Ezekkel a problémakkal nem kell egy életre kibékülnünk, hiszen a Nordlys Nd:YAG lézeres kezelésének köszönhetően megszabadulhatunk tőlük!

A hosszú impulzusú Nd:YAG lézerek elsősorban a hemoglobinban, vagyis a vér festékanyagában nyelődnek el, ezért kiválóak érproblémák kezelésére.  A lézerkezelés előnye, hogy energiája precízen megszabható és irányítható, így a nem megcélzott szövetek nem károsodnak és nem hagy nyomot az egészséges bőrfelületen.

A kezelés hatásmechanizmusa

A hosszú impulzusú Nd-YAG 1064 nm-es lézerfény nyalábja nagy energiával hatol a bőrfelszín alá és elnyelődik a hemoglobinban, a vér festékanyagában, ahol hőt termelve az erek koagulációját okozza.  Az így roncsolt ér vér utánpótlása megszűnik, majd kis idő múlva fel is szívódik. 
A vékony hajszálerek esetén látványos és végleges eredmény érhető el már egy kezelés után. A vastagabb erek esetében több kezelés szükséges, hogy az elpusztított sejtek a szervezet kiürülési mechanizmusa által kiválasztódjanak és elhalványuljanak. 

A kezelés menete

Minden kezelést személyes konzultáció előz meg. A kezelendő terület megtisztítása után a megfelelő lézeres kezelőfej segítségével megcélozzuk az érelváltozást.
A kezelés fájdalommentes, enyhe melegérzettel jár, de a kezelőfej hűtőrendszere gondoskodik a komfortérzetről.
Az eljárás időtartama a kezelendő terület nagyságától függ.

A kezelés után 

Mivel a lézersugarak elnyelődése szelektív, az egyéb bőrstruktúrák érintetlenek maradnak, ezáltal csökkenthető a kockázatok illetve a mellékhatások köre, de nem teljesen kizárható. A bőrfelület bepirosodhat, megduzzadhat, esetleg viszketés léphet fel, maximum 1-2 napig. Esetleg gyulladás jelentkezhet, melyet ritkán átmeneti bőrszín eltérés is kísérhet. A kezelés nyomán fertőzés alakulhat ki, pl. a herpesz vírus aktiválódhat. A kezelést követően fokozott fényvédelem javasolt.

A kezelés nem ajánlott amennyiben:

✦ aktív fertőzés, gyulladásos folyamat áll fent a kezelendő területen
✦ terhesség, szoptatás alatt
✦ keloidra (kóros hegesedés) való hajlam esetén
✦ kötőszöveti, illetve autoimmun betegségben, diabéteszben szenvedőknek
✦ fényérzékenyítő gyógyszerek alkalmazásakor
✦ előző lézeres kezelés során fellépő problémák esetén