Cím:
1126 Budapest, Böszörményi út 13-15., 2. emelet (Kapucsengő 39)
Telefon:
Email:
info [at] glowmdcl.com
Bőrgyógyászat

Anyajegy eltávolítás

Engedjük el azt, aminek eljött az ideje!

Fontos, hogy a megfelelő időben tegyük meg a szükséges lépést, lépéseket. Ehhez biztosítjuk szakorvosi rendeléseinket, melyeken széleskörű tájékoztatást kaphatunk anyajegyeink állapotáról, helyzetéről és annak megfelelő kezeléséről. 

Az anyajegyek eltávolítására többféle eljárás létezik. A legmegfelelőbb megoldásról minden esetben a szakorvos dönt az anyajegy vizsgálata után. Egyszerre több anyajegy is eltávolítható, de maximum 3–4 naevus levétele javasolt egy időben. 

JÓ VAGY ROSSZ, HOGYAN TOVÁBB?

Az idő előrehaladtával testünk különböző pontjain új jövevények jelenhetnek meg.  Első és legfontosabb dolgunk ilyen esetben, hogy eldöntsük, hogy jó vagy rosszindulatú képletről van szó. Természetesen ebben a folyamatban is érdemes szakembereink segítségét kérni, hiszen sokszor szabad szemmel, illetve megfelelő szaktudás hiányában ezen képletek nem különböztethetőek meg egymástól. 

Anyajegy eltávolítás

JÓINDULATÚ KÉPLETEK elektrokauteres eltávolítása

Amennyiben jóindulatú növedékekről (pl. fibroma, seborrhoeas keratosis) van szó, sokszor merül fel az igény, hogy egy homogénebb bőrfelszín elérése céljából megszabaduljunk ezen képletektől. Szakembereink segítségével ezen tünetek szép esztétikai végeredmény elérésével kezeltethetők. A pácienssel együttműködve, életvitelét szem előtt tartva választjuk ki az optimális eltávolítási módot, mely történhet shave technikával, elektrokauterrel, illetve lézerrel is.

A lézeres mégoldáshoz hasonlóan elsősorban a pigment nélküli növedékek, szemölcsök és éranyajegyek távolíthatóak el ezzel a módszerrel. A beavatkozás egy leginkább tollra hasonlító elektromos sebészeti eszköz segítségével, az elektrokauterrel történik. A megcélzott szövet magas hőmérséklet hatására irányított módon, különböző mértékben roncsolódik vagy “elpárolog” a készüléken beállított teljesítménytől függően. A kauterrel történt égetés után általában hámosító kenőcsös kötést helyezünk fel, de kisebb beavatkozás esetén ez el is hagyható. A kezelés után gyors heggyógyulásra számíthatunk. A lehető legtökéletesebb esztétikai eredmény elérése céljából a kezelést követő hónapokban fontos a terület fényvédelme.