Cím:
1126 Budapest, Böszörményi út 13-15., 2. emelet (Kapucsengő 39)
Telefon:
Email:
info [at] glowmdcl.com
Sebészet

Szemhéjfelvarrás

A szemkontúr speciális anatómiai jellemzőkkel rendelkező, különösen érzékeny terület. Ennek tudható be, hogy külső és genetikai tényezők hatására a szemkörnyék területe több tökéletlenséget is mutathat, illetve az életkor előrehaladtával az öregedési folyamatok okozta elváltozások is hatványozottan jelentkezhetnek.

Miért?

✦ A bőr 5-ször vékonyabb  ezen a terület, mint az arc többi részén.
✦ A nyirokelvezetés összetettebb és nagyon érzékeny a külső és belső hatásokra.
✦ Erősen vaszkuláris terület, sok véredénnyel és hajszálerekkel.
✦ A periorbitális területhez tartozik, amely az arc felső és középső határa. 22 mögöttes periorbitális izom gondoskodik itt a folyamatos gesztikulációról.
✦ Ahogy idősödünk a szemkörnyék víztartással összefüggő rugalmassága (turgora) csökken

A bőrszövet térfogatának csökkenésével a szemhéjak megereszkednek. Amellett, hogy ez igen egyértelmű és esztétikailag zavaró jele az idő múlásának, bizonyos esetekben látási gondot is okozhat a szempillákra boruló petyhüdt bőr. Ezekre a  problémákra jelent tökéletes megoldást a szemhéjplasztika. A felső szemhéj esetében a bőrtöbblet eltávolításával visszaállítjuk a szemhéj feszességét és megemeljük azt, így visszanyerhető a fiatalos tekintet és kipihent megjelenés.

A szem alatti redők, “táskák” megjelenése mögött a víz vagy zsír felhalmozódása áll az infraorbitális területen, elégtelen vízelvezetéssel kombinálva. Az alsó szemhéjplasztikával eltüntethető a duzzanatnak tűnő jelenség, a megereszkedett bőr és a felesleges zsírpárnák.

A beavatkozást személyes konzultáció előzi meg, ahol a kezelőorvos felméri a szemhéj megereszkedésének mértékét, és ennek megfelelően közös döntés születik az elérendő végeredményről. Ekkor kapsz tájékoztatást a kockázatokról, illetve egyeztethettek fennáló egészségügyi állapotodról, az esetlegesen szedett gyógyszerekről.